Vilmorin Anadolu Tohumculuk'tan, Tarsus'ta Marul Tarla Günü!

10/01/2019

Vilmorin Anadolu Tohumculuk’un Tarsus-Huzurkent’te bulunan ER-ZA Tarım işletme arazisinde düzenlediği Marul Tarla Günü etkinliğinde 4 ana tipteki marulların tanıtımı yapıldı. Aynı zamanda Ar-Ge çalışmaları devam eden yeni Yedikule çeşidi de müşterilere gösterildi.

 

 

İlk olarak 2012’de Wismar çeşidi ile pazara giriş yapan Vilmorin Anadolu Tohumculuk, özellikle son 3 yıldaki araştırmaların sonucu olan ve pazarın taleplerini karşılayan yeni ürünler, ekibinin özverili çalışması ve müşteri altyapısının gücü ile kendi bulunduğu pazarda çok önemli bir noktaya geldi. Türkiye’de firma algısını üretimini yaptığı ürünle anılır hale getirebilen nadir firmalardan olan Vilmorin Anadolu Tohumculuk sadece 6 yıl içinde marulcu firma algısını kabul ettirme başarısını gösterdi.

 

Başarısını geniş kapsamlı Marul Tarla Günü organizasyonlarıyla taçlandırmayı arzulayan Vilmorin Anadolu Tohumculuk, bu amaçla İzmir ve Ankara-Beypazarı’ndan sonra 7 Aralık 2018’de Mersin’in Tarsus ilçesinde de etkinlik düzenledi. Tarsus-Huzurkent’te bulunan ER-ZA Tarım işletme arazisinde düzenlenen etkinlikte 4 ana tipteki ürünler, bölgenin ana çeşitleri ve yeni ümitvar çeşitleri katılımcılara gösterildi. Toplam 250 kişinin katıldığı etkinlikte Kıvırcık, Iceberg, Yedikule ve Lollo rosso tipi marullar, bölgenin 3 ana çeşidi olan Vernalia, Greenmoon ve Dragon çeşitleri ve farklı bölgeleri de ilgilendiren Diskoa, Proton, Garone ve Bacchus çeşitleri tanıtıldı. Ayrıca yeni ümitvar çeşitlerin yanı sıra Ar-Ge çalışmaları devam eden Yeni Yedikule (Romaine tipi) çeşidinin de müşterilere gösterildiği etkinlikten sonra Vilmorin Anadolu Tohumculuk baş bayilerinin katıldığı bir akşam yemeği düzenlendi.

 

 

 

Diğer haberler

havuç

3. Uluslararası Havuç Sempozyumu: Vilmorin-Mikado Ürün Gamı ile Onursal Yerini Aldı!

  Dünya çapında satılan havuç tohumlarının üçte birini üreterek havuçta dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, bu yıl da İngiltere'nin York şehrinde…
marul

Marulda yeni sezona iddialı başlangıç

Marul pazarındaki yeniliklerine hız kesmeden devam eden Vilmorin Mikado Türkiye, yeni çeşitlerini Eskişehir’deki paydaşlarla buluşturdu.     Marul…