Ispanak, Advanseed firmasının satın alımı ile Vilmorin-Mikado ürün gamına eklenen yeni çeşit

29/08/2018

Vilmorin-Mikado ve Limagrain (Holding firması Vilmorin&Cie vasıtasıyla), tohum firması AdvanSeed ApS’nin satın alımını açıklamaktan mutluluk duyuyor. Firmanın ıspanak çeşitlerinin geliştirilmesindeki tanınmış uzmanlığı Vimorin-Mikado’nun global yapraklı sebze pazarındaki konumunu güçlendiriyor.

 

2005 yılında ıslahçı Erling HEGELUND ve agronomist Cecilia CEDRA tarafından kurulmuş olan AdvanSeed oluşturduğu uluslararası bayilik ağı, uzun vadeli ilişkileri ve hizmet verdiği müşterileri ile 23 ülkede faaliyet göstermektedir. 2017-2018 cirosu 3 milyon euro olan Advanseed’in, müşterilerine sunduğu ürün gamı hibrit ıspanak çeşitleri ve diğer yapraklı sebzeleri (roka, kara lahana, kırmızı yapraklı pancar, amarant) içermektedir.

 

Fulla F1 ıspanak

AdvanSeed’in öne çıkan ve en çok talep gören hibrit ıspanak çeşidi, Fulla F1

 

Vilmorin-Mikado, bu yeni türün ürün gamlarına eklenmesi ile pazara sunduğu yapraklı sebzeler çeşitliliğini geliştirmede belirleyici bir adım atmış oldu. Özellikle ıspanak gamı dünya pazarındaki önemli oyuncu pozisyonumuzun güçlenmesini sağladı” diyen Yeşil Yapraklılar Pazarlama Grubu Başkanı Catherine Moulenat sözlerine şöyle devam ediyor  “Bu yeni çeşitler ürün gamımızı özellikle, tarıma tabi alanları taze ıspanak pazarının %85’ini oluşturan başta Çin olmak üzere Asya pazarında efektif bir şekilde pozisyonlanmamıza imkan tanıyor.

 

1 ağustos 2018 tarihinde Vilmorin-Mikado ekibine katılan AdvanSeed’in 5 kişilik kadrosu yanlarında getirdikleri uzmanlık ve bilgi birikimlerini firmanın tüm departmanlarıyla paylaşıma açtılar” sözleriyle Vilmorin-Mikado İcra Kurulu Başkanı Rodolphe Millet konunun altını çiziyor. Firmanın Odense'de (Danimarka) bulunan ıslah istasyonu, coğrafi olarak özellikle yeni ıspanak çeşitlerinin araştırılması ve üretilmesine uygun ve ideal koşullara sahip. Bünyeye katılan bu yeni istasyonun konumu, Vilmorin-Mikado istasyonları arasında en kuzeyde bulunmasından dolayı, yeni çeşitlerin yaratılması için eşsiz yeni iklim koşulları ve fırsatlar sunuyor.

Diğer haberler

havuç

Vilmorin-Mikado, 3. Uluslararası Havuç Sempozyumu'nda kapsamlı ve dinamik yelpazesini sergileyecek!

Havuçta öncü ve dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, 2-5 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında İngiltere'nin York şehrinde düzenlenecek 3. Uluslararası Havuç…

Yeni marul çeşitlerimiz İzmir’de profesyoneller ile buluştu...

  11 Mayıs Çarşamba günü İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Tokatbaşı mahallesinde Osman Köpüklü’ye ait marul üretim tarlasının içerisindeki 3500 m2’…