Vilmorin Anadolu Tohumculuk Sanayi Ürünleri Toplantısı

11/01/2019

Vilmorin Anadolu Tohumculuk İstanbul’da gerçekleştirdiği sanayi ürünleri toplantısında sektörün önemli temsilcileriyle bir araya geldi. Vilmorin’in yeni çeşitlerinin tanıtıldığı toplantıda sektörün bugünü ve geleceği de konuşulanlar arasındaydı.

 

 

Havuç, marul ve domates pazarının lider firmalarından Vilmorin Anadolu Tohumculuk 20-21 Aralık tarihlerinde İstanbul’da sanayi ürünleri toplantısını gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen temsilcilerinden yaklaşık 50 kişinin katıldığı etkinlikte önemli konular masaya yatırıldı. Geniş ürün yelpazesinde her ihtiyaca uygun 120’yi aşkın çeşit barındıran Vilmorin’in sanayi ürünlerinde yeni çeşitlerinin tanıtımı yapılırken, Türkiye ve dünyada sanayi ürünlerinin bugünü ve geleceği de sektör paydaşlarının gündemindeydi.

 

Toplantının açılış konuşmasını Vilmorin Anadolu Tohumculuk Türkiye Genel Müdürü Fabrice Gaujour gerçekleştirdi. Ardından Vilmorin Dünya Hıyar ve Patlıcan Ürün Müdürü Onur Kıllı, Vilmorin-Mikado ve Vilmorin Anadolu Tohumculuk’un tarihçesi ve bugünkü konumundan bahsetti. Vilmorin Anadolu Tohumculuk Teknik Müdürü Yıldırım Yanaroğlu dünyadaki toplam domates pazarının ve sanayi domates pazarının durumunu ve yeni gelişmeleri aktarırken; Ege Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Duman da Türkiye’de sanayi domatesinin bugünü ve geleceğini katılımcılarla paylaştı.

 

“İri çeşitlere yönelik denemeler gerçekleştiriliyor”

Türkiye jalapeno pazarı ve Vilmorin Anadolu Tohumculuk’un yeni çeşidi Rivera F1’in özeliklerini anlatan Vilmorin Anadolu Tohumculuk Marmara Bölge Müdürü Fatih Karaca, “Son yıllarda sanayi domates pazarındaki iri çeşitlere yönelik çalışmaların da artmasıyla birlikte firmamız bu çalışmalara ağırlık verdi. Bugün El-Rey F1 isimli çeşidimizin denemelerini gerçekleştiriyoruz” dedi. Karaca, sanayi domatesi çeşitlerinden Toro F1 ve Zeplin F1’in yanında pazara yeni giriş yapan AND4123 F1 (Red Diamond) ve AND2018 F1 çeşitlerinin yüksek verim potansiyeli ile üreticiyi, yüksek fabrika değerlerinden (brix, renk ve viskozite) dolayı da sanayicileri memnun ettiğini anlattı.

Diğer haberler

havuç

3. Uluslararası Havuç Sempozyumu: Vilmorin-Mikado Ürün Gamı ile Onursal Yerini Aldı!

  Dünya çapında satılan havuç tohumlarının üçte birini üreterek havuçta dünya lideri olan Vilmorin-Mikado, bu yıl da İngiltere'nin York şehrinde…
marul

Marulda yeni sezona iddialı başlangıç

Marul pazarındaki yeniliklerine hız kesmeden devam eden Vilmorin Mikado Türkiye, yeni çeşitlerini Eskişehir’deki paydaşlarla buluşturdu.     Marul…